«Solvogn I» - Odd Tandberg - Stange bibliotek

01_DSC7283
02_DSC7287
03_DSC7292
04_DSC7295
05_DSC7301
06_Stange_kommune-01

Foto: Øystein Thorvaldsen

OM VERKET

»Solvogn I» (2004)


Glassmaleri i trappehuset på Stange bibliotek.
Silketrykk på glass er en teknikk Odd Tandberg har brukt i flere monumentale kunstprosjekter, blant annet i det nye Rikshospitalet i Oslo.
Tandberg har gått i dialog med byggets karakter og funksjon. Det abstrakte uttrykket er bygget opp av oppløste geometriske former som spiller med sollyset og danner fargesterke bevegelser.
Verket preger også bibliotekets fasade og inngangsparti på lang avtand.● PLASSERING

Stange bibliotek, Skolegata 1, 2335 Stange Kommune

● BYGGHERRE

Stange kommune

● KUNSTKONSULENT

Aase Marie Brun

● ARKITEKT

Arkitektbua AS

© Odd Tandberg / BONO

● KUNSTNER:

Odd Tandberg (1924 – 2017)Odd Tandberg var maler, grafiker og billedhugger og en pioner innen non-figurativ malerkunst i Norge etter 2. verdenskrig. Han står bak over 50 offentlige utsmykninger i Norge og andre land. De første årene arbeidet han med maleri og grafikk. Sitt første store utsmykningsoppdrag fikk han i 1957 i Regjeringsbygget (Høyblokka). Dette gav ham muligheten til å arbeide med nye materialer, og i årene som fulgte begynte han å eksperimentere med tredimensjonale former som relieffer og skulpturer. Han arbeidet i stor grad parallelt med ulike kunstfag, og erfaringer fra ett fagområde ble brukt i utforskingen av andre fagområder. Arbeidene hans er i det følgende delt inn etter områdene maleri, grafikk, utsmykninger, skulptur og kinetikk.