«Båret av Vinden...» - Jan Christensen og Marius Dahl - «Vegskille»
Otta, Sel Kommune

01_DSC6852
04_DSC6876
02_DSC6855
06_DSC6887
09_Otta G og R
05_DSC6879
07_DSC6880
08_DSC6907
SEL_kommune-01

© Jan Christensen og Marius Dahl / BONO

● BYGGHERRE

Sel kommune, Statens Vegvesen og Oppland fylkeskommune.
Lokalt næringsliv har stått for alle leveranser til kunstverket og til oppussingen av brua.

● PLASSERING

Otta, 2672 Sel Kommune

● KUNSTKONSULENT

Eivind Slettemeås

OM VERKET


«Båret av vinden - Ført av strømmen» (2020)


Er en del av kunstprosjektet "Vegskille". Hensikten var å skape utvikling i tettstedene langs nye E6.En nedlagt kjøre bru fra 1940 over Gudbrandsdølslogen, er nå gangbru med nytt liv som kunstverk, møteplass, utkikspunkt for innbyggere og reisende.

Bruas utkraging, (utstikkende konstruksjon) og paviljongenes søyler, skråstilte tak og sitteflater skaper en silhuett som refererer til tømmerfløting, isløsing, vindkast og fjellformasjoner.

Tak elementene rammer inn utsnitt av lyset og himmelen, med nyanser av grønt og blått.

Fargene gjenspeiler de to elvene som møtes like nedenfor brua der Rondane nasjonalparks grønne fjellvann blander seg med Gudbrandsdalslågens blå farge.


Bruas plassering er et krysningspunkt mellom flere av Norges mest kjente naturområder, den har en spektakulær utsikt både oppover og nedover dalen.


Verkets tittel viser til naturkreftene, der installasjonen fungerer som en beskyttende ramme mot vær og vind, og tillater uhindret utsyn.Foto: Øystein Thorvaldsen/ Verthus Sinclair

● KUNSTNERDUO


Jan Christensen (f.1977)

Født i København bosatt i Oslo og Berlin.

Norsk billedkunstner med internasjonal utstillingsvirksomhet og kuratorpraksis siden 2001, med bakgrunn fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole/KHIO (1997-2000). Han har et bredt og variert kunstnerskap med en lang rekke utstillinger, både med egne prosjekter og ulike kunstneriske samarbeid. I tillegg har han hatt roller som kurator og bidratt med faglig kompetanse i en rekke sammenhenger, som forelesninger, debatter, kunstneriske råd, stipendjuryer og innkjøpskomiteer. Fra 2012 har han gjennomført mange kunstprosjekter i offentlig sammenheng sammen med Marius Dahl.Marius Dahl (f.1969)

Født i Oslo og er bosatt i Drammen.

Norsk billedkunstner.
Etter utdanningen ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole/KHIO (1994-1999) bodde og arbeidet han i ti år i Istanbul, Tyrkia.

Han er i dag styreleder for Buskerud Bildende Kunstnere og BONO og har hatt oppdrag som kunstner, kunstkonsulent og styremedlem ved flere kunstinstitusjoner, ved siden av samarbeidet med Jan Christensen.